RESIDENTIAL / JERSEY CITY
Ogden Avenue

Boasting magnificent views encompassing the George Washington Bridge to the Statue of Liberty, this meager home on Ogden Avenue hid an abundance of unearthed potential. In order to reveal it, the team would not only have to excavate 200 million-year-old bedrock, but also strategically redesign the layout to increase livable space, retrofit a 134-year-old structure for a pool and then mount said pool onto the roof. The end result is an award-winning renovation

SERVICES:

permits-icon.png Expansion

permits-icon.png Construction & Procurement

permits-icon.png Restoration & Fabrication

Award-Winning Property Award-Winning Property

The Story of a Rooftop Pool

Without a doubt, the crowning achievement of this award-winning renovation is the 10’x12’ stainless steel rooftop pool/hot tub. But installing this beauty was no easy feat. First, steel infrastructure was added from the ground up and reinforced what was the structure’s existing rooftop to support the pool’s weight. Then, a crane was used to carry the pool over adjacent buildings and into position. The result is a gorgeous oasis flanked by unbeatable city views. To fully maximize this lavish outdoor space, a new wood deck, penthouse entertainment area and spacious sun deck now surround the pool.

At the ground level, nearly three months was spent excavating two-feet down into granite underneath the home to create eight-foot ceilings. This allowed the team to redesign the home’s layout by strategically placing the bedrooms on the bottom two floors so the living spaces enjoyed the best views. Then, a private elevator, which runs from the basement to the penthouse, was added to provide convenient access throughout the multi-level home.

Loft-like bedroom renovation
Modern living room renovation
Modern kitchen renovation

An Indoor-Outdoor Oasis

While the interior of the home received a full-gut renovation, the old-world “bones” of the building, including exposed brick and original rough-hewn beams, were brought back to life.

Constructing a gourmet kitchen in such an open space without losing sweeping views was yet another challenge. By adding a separate butler’s kitchen and an extra-wide center island, an intimate space was created. To maximize the east-facing Manhattan views, the family room was elevated and received a floor-to-ceiling, folding glass door system — one of two within the home — that completely opens to create an indoor-outdoor oasis.

Rooftop pool
From a dilapidated eyesore to a loft-like retreat filled with views, spaces and amenities that beg to entertain, this renovated home is a welcome update to its Heights neighborhood and a shining success for the Dixon Projects team.